Αρχειακα

Ψηφιακα συμβολαια

ψηφιακά συμβόλαια

Τα ψηφιακά συμβόλαια που  ακολουθούν   χρονολογούνται από το 1837 -1898. Έχουν ληφθεί  από τα Γενικά Αρχεία της Λαμίας με την βοήθεια της Διευθύντριας των Γ.Α.Κ Λαμίας κ. Σοφίας. Βακιρδιτζέλη και  του Γιώργου Δημητρίου Δημοσιογράφου-ερευνητού και τους οποίους ευχαριστώ θερμότατα.

Υπάρχουν ήδη στα Αρχεία μας, σε ψηφιακή μορφή, πάνω από 100 συμβόλαια.

Μέσα από το περιεχόμενό τους  ξεδιπλώνεται όλη η ιστορία  του χωριού και η δραστήρια κινητικότητα των κατοίκων, στα πρώτα χρόνια της συστάσεώς του, ως  κοινότητα με την ονομασία «Γιαννιτσώτικα Καλύβια» και αργότερα ως Γιαννιτσού.

Επειδή, λόγω του όγκου των δεν είναι δυνατό, όλα αυτά, να μεταφερθούν στο διαδίκτυο, έχουμε ανεβάσει  στην παρούσα σελίδα, όλα όσα εκ  των οποίων διαβάσατε σε περίληψη καθαρογραμμένα στη σελίδα  «Συμβόλαια και Συμβολαιογράφοι».

Με σκοπό της διευκόλυνσης των αναγνωστών και κυρίως για αυτούς που ήθελαν να αποκρυπτογραφήσουν  τα χειρόγραφα. Δημιουργήσαμε την παρούσα σελίδα των ψηφιακών  συμβολαίων σε μορφή  pdf. Τα συμβόλαια αυτά είναι τα αντίστοιχα των καθαρογραμμένων- μεταφρασμένων που βρίσκονται στη σελίδα  «Συμβόλαια και Συμβολαιογράφοι», όπως αναφέρεται και πιο πάνω.

Κάτω από κάθε συμβόλαιο αναγράφεται ο αριθμός της «Εικόνας» του καθαρογραμμένου συμβολαίου, μια μικρή περιγραφή σε ποιους αναφέρεται και ο σκοπός για τον οποίο  συντάχθηκε αυτό. Π.χ «Εικόνα 1 πωλητήριο αμπελιού από θυγατέρες Δ.Κεφαλά προς Ν, Κεχαγιά»

Για να τα δείτε  σε μορφή pdf ⇒Εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.